top of page
The reay of light foundation logo

Projecten

Help ons onze projecten te realiseren! Alle donaties komen rechtstreeks ten goede aan de Ray of Light Foundation projecten. U kunt eenmalige of meerdere donaties doen via iDeal.

Deze pagina geeft een overzicht van reeds gerealisserde projecten.

Ekpu water project

Water heeft de macht om het leven te verbeteren, maar het heeft ook de macht om het te vernietigen. Het is een van de meest productieve moordenaars in de wereld. Diarree, door slechte hygiëne en vervuilt drinkwater doodt meer kinderen onder de leeftijd van vijf jaar dan de mazelen, HIV en malaria gecombineerd.

Amapu Water.jpg

Verlichting voor Okpuala

Stichting Ray of Light heeft met succes 100 straatlampen op zonne-energie geïnstalleerd en 1500 solar leeslampjes uitgedeeld in het dorp Okpuala, van de gemeente Ngwa-Ukwu, deel van de staat Abia in Nigeria.

IMG-20180311-WA0007.jpg

Sanitairproject Umuoha

In het oude koninkrijk van Umuoha in Abia, Nigeria zijn we druk bezig geweest met het opzetten van ons project; het ‘Umuoha Community  Water Project’. Dit programma is gericht op het verminderen van water gerelateerde ziektes.

Toilet facility front view.jpg

Cassave innovatie

Het Nigeriaanse sterftecijfer van kinderen onder de 5 jaar wordt gerangschikt op de 14e plaats in de wereld en er is slechts één arts beschikbaar op 3.500 mensen, volgens de cijfers van UNICEF. Bovendien is 85% van de sterfgevallen honger-gerelateerd bij kinderen onder de 5 jaar. Dit zijn onnodige sterfgevallen, die kunnen worden geminimaliseerd of kunnen worden voorkomen.

COVID-19 Interventie Project

Corona raakt ons allemaal, maar op ieder mens en in iedere regio is de impact anders. Je zult nu maar wonen in een dorp heel dichtbij een vluchtelingenkamp in Nigeria waar duizenden vluchtelingen uit Kameroen wonen. Hutjemutje op elkaar en in de verre omtrek geen zeep te bekennen.  De uitbraak van het virus verspreid zich snel in de stad en naar gastdorpen. De arme gastgemeenschappen hebben nauwelijks middelen om de vluchtelingen te helpen. Maar nu, met een uitbraak van het coronavirus, is hulp daar ondenkbaar!

Het doel van het covid-19 interventie project is om 10.000 KN95 mondkapjes, 10 infrarood covid-19 test kits en 100 disinfectiemiddelen aan te schaffen aan 10 gezondheidzorg centra in Isiala Ngwa Abia Staat Nigeria.

Coronavirus-picture-768x432.jpg

Project Solar verlichting

Dankzij de solar straatverlichting kan er langer handel gedreven worden op de markt, waardoor markthandelaren meer producten kunnen verkopen en het niet aan het einde van de dag weg hoeven te gooien.

Screenshot 2023-11-28 at 19.05.54.png

Empower Talent pilot

Het leven van vluchtelingen in Nederland was voor de stichting de inspiratiebron om dit nieuwe idee uit te werken. Hoe kan je vluchtelingen ondersteunen in het proces van zelfredzaamheid en andere doelgroepen in de samenleving inspireren? Ray of Light vind dat dit kan door eerst de vluchtelingen sterker te positioneren in de Nederlandse maatschappij vooral nu de samenleving verhardt

project3.jpg
Contact
The reay of light foundation logo

The Ray Of Light

Foundation

Stichting Ray of Light
Zebraspoor 454
3605 HA Maarssen

Email: info@therayoflightfoundation.org

KvK dossiernummer 30253673

IBAN nummer:  NL36 SNSB 0954 8180 40.
BIC/ SWIFT nummer: SNSBNL2A

We horen graag van u

Dank voor uw bericht!

bottom of page