top of page
The reay of light foundation logo

Over The Ray of Light Foundation

Iedereen toegang tot schoon drinkwater

Een betere toekomst voor kinderen als moeders kunnen werken

Het verbeteren van de gezondheid voor een betere toekomst

twilight wave (7).png

Ons Verhaal

Stichting Ray of Light is een ontwikkelingsorganisatie die vanuit Nederland actief is in Nigeria. De stichting is in 2009 opgericht door auteur Bruce Cerew. Hij gelooft dat alle vrouwen en kinderen ongeacht afkomst, etniciteit, geloof en sociale achtergrond toegang behoren te krijgen tot economische basisbehoeften.

 

Dit doen wij met het opzetten van projecten die een blijvende toekomst creëren voor kansarme jongeren en dorpsvrouwen. Wij ontwikkelen duurzame en zelfvoorzienende projecten waar vrouwen en jongeren beter van worden, omdat de ervaring leert en wij van mening zijn: als moeders geld verdienen en financieel onafhankelijk zijn, kunnen hun kinderen een betere toekomst hebben!


Wij zijn van mening dat onze doelgroep gemotiveerd wordt en een gevoel van waardigheid en verantwoordelijkheid ontwikkeld als zij in een omgeving zijn die mogelijkheden biedt om te groeien. Op deze manier creëren we voor hen een betere dag voor vandaag én morgen.

Onze Visie

​Missie

Onze missie is het opzetten van duurzame projecten die de zelfredzaamheid vergroten. Wij reiken uit naar mensen met weinig kans op succes in de West-Afrikaanse maatschappij.

Stichting Ray of Light reikt uit naar kansarme jongeren en vrouwen in Nigeria, Afrika. Onze missie is het opzetten van een duurzaam en zelfvoorzienend project gericht op landbouw, de verwerking van landbouwproducten drinkwatervoorziening en beroepsonderwijs

Zo helpen wij vrouwen zelfstandig te zijn en jongeren van de straat af, weer te geloven in mogelijkheden, in zichzelf, en zodoende een positieve bijdrage leveren aan hun omgeving

Duurzaam

De voordelen van duurzame projecten komen voort uit de essentie waarvoor ze zijn opgezet: ze verminderen de werkloosheid en verbeteren in de basis de sociale welzijn van individuen en gemeenschappen, terwijl ondertussen meer banen worden gecreëerd en mogelijkheden voor toekomstig ondernemerschap in de omgeving toeneemt.

Wij geloven dat voedselzekerheid kan doen toenemen door het moderne landbouwsysteem, kan helpen de productiviteit te verhogen én een stabiel inkomen kan genereren voor honderden vrouwen op het platteland.
Wij zijn ervan overtuigd dat vrouwen worden empowered door in deze sector te werken waardoor zij een eigen bron van inkomsten genereren voor hun gezinnen.

School Projecten

De Stichting stelt zich ten doel om op zoveel mogelijk scholen jongeren te empoweren, te activeren om hun potentieel aan talent te benutten, op een positieve manier kennis te laten maken met culturele diversiteit en een positief alternatief te bieden in een tijd van zoveel verscheidenheid en verdeeldheid.

Pubers en jongeren verkeren in een moeilijke fase. In een wereld met een diversiteit aan mensen en mogelijkheden zijn ze op zoek naar zichzelf en hún mogelijkheden. Waar sommige de kansen in de schoot geworpen krijgen, hebben andere meer moed nodig om hun kracht in zichzelf te ontdekken.


Om deze diversiteit samen te brengen is inzicht nodig: waar de één meer begrip zou kunnen opbrengen voor de ander, heeft de ander juist het besef nodig goed te zijn zoals hij/zij is omdat hij te weinig eigenwaarde heeft kunnen ontwikkelen.

Beide doelgroepen hebben een voorbeeld nodig, een stimulans om het beste uit zichzelf te halen en niet te vervallen in drugsgebruik, vandalisme of als werkloze jongere thuis te zitten.
Bruce Cerew, oprichter en ambassadeur van de stichting Ray of Light, en tevens auteur van de boeken “War Child” en “De Lange Weg” zet zich met hart en ziel in om jongere te stimuleren en inzicht te geven in hun mogelijkheden hier in Nederland.

Coaching

Stichting Ray of Light biedt trainingen gebaseerd op het MBST-programma en mind empowerment methodes aangepast voor een specifieke doelgroep. De deelnemers kregen handvatten en nieuwe inzichten om meer grip te krijgen op hun eigen leven.

Heeft u vragen over de workshop en/of wilt u meer informatie, neem dan contact via de invulformulier of email

Contact
The reay of light foundation logo

The Ray Of Light

Foundation

Stichting Ray of Light
Zebraspoor 454
3605 HA Maarssen

Email: info@therayoflightfoundation.org

KvK dossiernummer 30253673

IBAN nummer:  NL36 SNSB 0954 8180 40.
BIC/ SWIFT nummer: SNSBNL2A

We horen graag van u

Dank voor uw bericht!

bottom of page